Betongvägg & betongvalv – Gjuta vägg & valv i betong | GTAB Stockholm

Betongvalv och betongvägg

Parkeringshus, lagerlokaler, arenor, hus eller lägenheter – användningsområdena för betongvalv eller betongvägg är många. Betong är dagens mest använda byggmaterial och kort sagt beror detta på att betong har en oslagbar mångsidighet. Ett betongvalv eller en betongvägg skapar till att börja med en högre värmekapacitet jämfört med väggar av andra material.

Att gjuta valv eller vägg i betong betyder därför en värmetrög byggnadsstomme, som i sig är en ekonomisk och miljömässigt klok investering för framtiden. Vidare är betong ett ljudisolerande material som lindrar irriterande ljud utifrån. Dessutom är betong det naturliga valet av material ur både fukt- och brandsäkerhetssynpunkt.

Konsten att gjuta valv och vägg i betong

Att betong är ett urgammalt och beprövat byggnadsmaterial med oöverträffliga fördelar kan snabbt konstateras. Vad gäller konsten att gjuta valv och vägg i betong krävs däremot betydligt mer än denna kunskap; skapandet av väggkonstruktioner bygger på stor noggrannhet i både formsättning och armering. Att gjuta ett valv eller att gjuta en vägg av betong inbegriper därför att göra rätt avvägningar från planeringen och alla andra grundläggande processer som arbetet innefattar.

På så vis skapar vi rätt förutsättningar för design och kvalité i konstruktionen. För oss på GTAB är det nämligen detaljerna och hållbarheten som gör själva konstruktionen. Välkommen att kontakta oss idag för frågor och funderingar eller om du bara önskar en snabb offert!